Selecteer een pagina

Nieuwsoverzicht

9 september 2023

Terugblik op seizoen 2022/2023

De start van seizoen 2022/2023 begon erg goed. Tijdens het WCKT (worldcupkwalificatietoernooi!) plaatste ik mij op de 1500m (2e) en 1000m (3e) voor de world cups. Dit was ook mijn voornaamste doel, dus erg blij dat dat gelukt was. En daar kwam nog bij dat ik tijdens de world cups (uiteindelijk 4 van de 6) ook nog mocht starten op de massastart.

De eerste 2 world cups verliepen niet zoals ik zou willen. Ik voelde me niet fit, en was erg moe. Ik dacht in eerste instantie dat het aan mezelf lag, maar uiteindelijk kwamen we erachter dat ik een ontstoken verstandskies had. Dat verklaarde gelukkig een hoop, alleen wel heel zuur dat dat op dat moment moest gebeuren. Want ook de 2 world cups daarna had ik nog veel last van m’n gebit en voelde ik mij nog niet goed.

Vanaf januari toen we op trainingskamp waren in Collalbo (Italië) ging ik mij beter voelen, en merkte ik dat ik terug kwam op het niveau van tijdens het WCKT. Ik was nu ook erg gebrand om heel goed te rijden tijdens het NK afstanden, en mee te doen voor de tickets voor het WK afstanden. Helaas mocht het niet zo zijn. Ik ben 3 dagen voor de start door m’n rug gegaan met een hele lullige beweging. Ik heb er nog alles aan gedaan om aan de start te komen. Alleen tijdens de 1500m merkte ik dat het niet te doen was qua pijn, en heb ik mij afgemeld voor de rest van de afstanden die ik nog zou rijden (1000m en massastart). Ook met het oog op de 2 world cups in de opvolgende weken. Ik zag deze world cups nog als een kans om het seizoen goed af te sluiten. Mijn doel was in ieder geval om weer op het niveau te komen van hoe ik het seizoen begonnen ben. En dat is uiteindelijk ook gelukt. Goeie 1500 meters, en 2 hele goeie massastarts, waarbij we als Nederland de laatste world cup wonnen. Hierdoor werd het uiteindelijk nog spannend of ik mocht deelnemen aan het WK. Uiteindelijk stond ik reserve voor het WK massastart, dus helaas niet mogen rijden. Kort samengevat: heel sterk begin van het seizoen, waarbij ik echt een stap heb gemaakt. Daarna helaas wat pech gehad wat me toch een paar maanden heeft gekost. Maar gelukkig het seizoen nog wel goed geëindigd met goeie wedstrijden.

Op dit moment zijn we weer in voorbereiding op het nieuwe seizoen. We staan nu op het zomerijs, en over ongeveer 6 weken starten we met de eerste wedstrijden. Het doel voor dit seizoen is om weer een stap te maken, en het meedoen voor de podiumplekken. De eerste belangrijke wedstrijd is weer het WCKT, het doel is me daar weer te kwalificeren voor de world cups.

20 september 2022

Na 2 jaar bij Team IKO te hebben geschaatst, heb ik afgelopen voorjaar de overstap naar Team Reggeborgh gemaakt. Ik ben erg blij met deze overstap, en dankbaar voor de kans die ik krijg. Het is een mooie ploeg met goeie schaatsers en begeleiding waarvan ik veel kan leren.

Het seizoen staat inmiddels op het punt van beginnen. Ik kan terugkijken op een goeie zomer. Op een kleine rugblessure in het voorjaar na, goed kunnen trainen en op alle gebieden stappen gezet.

Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijden. Het doel van dit jaar is vooral de 1500m en 1000m. Daarnaast wil ik ook kijken wat er mogelijk is op een massastart en de ploegenachtervolging. De eerste belangrijke wedstrijd is eind oktober, het worldcup-kwalificatietoernooi, hierbij kan je je plaatsen voor de world cups. Dat is ook mijn doel voor het begin van het seizoen: het plaatsen voor de world cups. Ik hoop weer een stap gezet te hebben, en mee te kunnen doen voor de prijzen.

1 september 2020
De opstart van dit seizoen liep wat anders dan andere jaren door de Corona. Gelukkig werden wij als schaatsers niet heel erg beperkt aangezien we alle trainingen ook zelf kunnen doen. Toch merk je wel in zulke weken dat een team om je heen erg belangrijk is, en zeker een meerwaarde heeft. Maar desondanks heb ik goeie weken gedraaid en voel is me erg fit. De testen van begin mei waren dan ook erg positief. Als ik het vergelijk met vorige jaren heb ik alweer een stap gemaakt. Met de lies gaat het ook goed. Begin van het seizoen had ik soms wel reactie na een sprint training, vooral stijfheid. Maar na een paar weken had ik geen enkele reactie meer, en kan ik zonder hinder al me trainingen goed uitvoeren. Het team bevalt me ook erg goed. Sterke groep, en erg gezellig onder elkaar. Ook een groot voordeel is dat er goeie sprinters en allrounders zijn. Ik kan dus van beide kanten goed profiteren, dat zowel me sprint beter wordt maar ook m’n uithoudingsvermogen voor de laatste ronden 1500m.

Het 2e trainingsblok verliep erg goed inclusief een week rustweek/vakantieweek. Het waren voor mij erg goeie weken. Ik voel echt dat ik afgelopen tijd grote stappen heb gemaakt. Bij elke training word ik uitgedaagd, en dat vind ik erg fijn. Bijvoorbeeld nu met Bart swings in de ploeg (meervoudig wereldkampioen skeeleren). Normaal ging het skeeleren mij vrij makkelijk af, doordat ik in m’n junioren jaren veel wedstrijden op hoog niveau heb gereden. Maar de skeeler training is nu de zwaarste training van de week voor mij. Verder bevalt de combinatie sprint/allround trainingen erg goed. Ik ben blij dat dit zo kan, en me voordeel eruit kan halen. Aan het eind van het 2e blok hadden we een weekje vakantie, daar was ik ook wel aan toe moet ik zeggen. Even genieten van het lekkere weer, en een paar daagjes met mijn vriendin op pad.

Vanaf 2 augustus begonnen we dan weer aan een nieuw blok van 6 weken. Gelukkig is dat ook weer de start van het zomerijs. Altijd spannend hoe dat weer gaat. Zeker omdat ik nieuwe schoenen heb laten maken. Maar gelukkig ging het erg goed! Ik heb nu 4 weken zomerijs gehad, en het gevoel is goed. Technisch maak ik stappen, en fysiek voel ik me goed. Ik kijk daarom ook erg uit naar de eerste wedstrijden, eind september zal dat voor mij beginnen. Dus dat schiet al aardig op. Komende 2 weken nog hard doortrainen. Daarna het gas er wat vanaf halen. En wedstrijdfit worden richting de eerste wedstrijden.

Groeten,

Louis Hollaar

Laat nu uw sportershart spreken en word ook supporter!

©2024 Louis Hollaar support@louishollaar.nl
Deze site is powered by
H-int.eu
©2024 Louis Hollaar support@louishollaar.nl

Deze site is powered by

H-int.eu