Selecteer een pagina

Nieuwsoverzicht

1 september 2020
De opstart van dit seizoen liep wat anders dan andere jaren door de Corona. Gelukkig werden wij als schaatsers niet heel erg beperkt aangezien we alle trainingen ook zelf kunnen doen. Toch merk je wel in zulke weken dat een team om je heen erg belangrijk is, en zeker een meerwaarde heeft. Maar desondanks heb ik goeie weken gedraaid en voel is me erg fit. De testen van begin mei waren dan ook erg positief. Als ik het vergelijk met vorige jaren heb ik alweer een stap gemaakt. Met de lies gaat het ook goed. Begin van het seizoen had ik soms wel reactie na een sprint training, vooral stijfheid. Maar na een paar weken had ik geen enkele reactie meer, en kan ik zonder hinder al me trainingen goed uitvoeren. Het team bevalt me ook erg goed. Sterke groep, en erg gezellig onder elkaar. Ook een groot voordeel is dat er goeie sprinters en allrounders zijn. Ik kan dus van beide kanten goed profiteren, dat zowel me sprint beter wordt maar ook m’n uithoudingsvermogen voor de laatste ronden 1500m.

Het 2e trainingsblok verliep erg goed inclusief een week rustweek/vakantieweek. Het waren voor mij erg goeie weken. Ik voel echt dat ik afgelopen tijd grote stappen heb gemaakt. Bij elke training word ik uitgedaagd, en dat vind ik erg fijn. Bijvoorbeeld nu met Bart swings in de ploeg (meervoudig wereldkampioen skeeleren). Normaal ging het skeeleren mij vrij makkelijk af, doordat ik in m’n junioren jaren veel wedstrijden op hoog niveau heb gereden. Maar de skeeler training is nu de zwaarste training van de week voor mij. Verder bevalt de combinatie sprint/allround trainingen erg goed. Ik ben blij dat dit zo kan, en me voordeel eruit kan halen. Aan het eind van het 2e blok hadden we een weekje vakantie, daar was ik ook wel aan toe moet ik zeggen. Even genieten van het lekkere weer, en een paar daagjes met mijn vriendin op pad.

Vanaf 2 augustus begonnen we dan weer aan een nieuw blok van 6 weken. Gelukkig is dat ook weer de start van het zomerijs. Altijd spannend hoe dat weer gaat. Zeker omdat ik nieuwe schoenen heb laten maken. Maar gelukkig ging het erg goed! Ik heb nu 4 weken zomerijs gehad, en het gevoel is goed. Technisch maak ik stappen, en fysiek voel ik me goed. Ik kijk daarom ook erg uit naar de eerste wedstrijden, eind september zal dat voor mij beginnen. Dus dat schiet al aardig op. Komende 2 weken nog hard doortrainen. Daarna het gas er wat vanaf halen. En wedstrijdfit worden richting de eerste wedstrijden.

Groeten,

Louis Hollaar

Laat nu uw sportershart spreken en word ook supporter!