Selecteer een pagina

Nieuwsoverzicht

20 september 2022

Na 2 jaar bij Team IKO te hebben geschaatst, heb ik afgelopen voorjaar de overstap naar Team Reggeborgh gemaakt. Ik ben erg blij met deze overstap, en dankbaar voor de kans die ik krijg. Het is een mooie ploeg met goeie schaatsers en begeleiding waarvan ik veel kan leren.

Het seizoen staat inmiddels op het punt van beginnen. Ik kan terugkijken op een goeie zomer. Op een kleine rugblessure in het voorjaar na, goed kunnen trainen en op alle gebieden stappen gezet.

Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijden. Het doel van dit jaar is vooral de 1500m en 1000m. Daarnaast wil ik ook kijken wat er mogelijk is op een massastart en de ploegenachtervolging. De eerste belangrijke wedstrijd is eind oktober, het worldcup-kwalificatietoernooi, hierbij kan je je plaatsen voor de world cups. Dat is ook mijn doel voor het begin van het seizoen: het plaatsen voor de world cups. Ik hoop weer een stap gezet te hebben, en mee te kunnen doen voor de prijzen.

1 september 2020
De opstart van dit seizoen liep wat anders dan andere jaren door de Corona. Gelukkig werden wij als schaatsers niet heel erg beperkt aangezien we alle trainingen ook zelf kunnen doen. Toch merk je wel in zulke weken dat een team om je heen erg belangrijk is, en zeker een meerwaarde heeft. Maar desondanks heb ik goeie weken gedraaid en voel is me erg fit. De testen van begin mei waren dan ook erg positief. Als ik het vergelijk met vorige jaren heb ik alweer een stap gemaakt. Met de lies gaat het ook goed. Begin van het seizoen had ik soms wel reactie na een sprint training, vooral stijfheid. Maar na een paar weken had ik geen enkele reactie meer, en kan ik zonder hinder al me trainingen goed uitvoeren. Het team bevalt me ook erg goed. Sterke groep, en erg gezellig onder elkaar. Ook een groot voordeel is dat er goeie sprinters en allrounders zijn. Ik kan dus van beide kanten goed profiteren, dat zowel me sprint beter wordt maar ook m’n uithoudingsvermogen voor de laatste ronden 1500m.

Het 2e trainingsblok verliep erg goed inclusief een week rustweek/vakantieweek. Het waren voor mij erg goeie weken. Ik voel echt dat ik afgelopen tijd grote stappen heb gemaakt. Bij elke training word ik uitgedaagd, en dat vind ik erg fijn. Bijvoorbeeld nu met Bart swings in de ploeg (meervoudig wereldkampioen skeeleren). Normaal ging het skeeleren mij vrij makkelijk af, doordat ik in m’n junioren jaren veel wedstrijden op hoog niveau heb gereden. Maar de skeeler training is nu de zwaarste training van de week voor mij. Verder bevalt de combinatie sprint/allround trainingen erg goed. Ik ben blij dat dit zo kan, en me voordeel eruit kan halen. Aan het eind van het 2e blok hadden we een weekje vakantie, daar was ik ook wel aan toe moet ik zeggen. Even genieten van het lekkere weer, en een paar daagjes met mijn vriendin op pad.

Vanaf 2 augustus begonnen we dan weer aan een nieuw blok van 6 weken. Gelukkig is dat ook weer de start van het zomerijs. Altijd spannend hoe dat weer gaat. Zeker omdat ik nieuwe schoenen heb laten maken. Maar gelukkig ging het erg goed! Ik heb nu 4 weken zomerijs gehad, en het gevoel is goed. Technisch maak ik stappen, en fysiek voel ik me goed. Ik kijk daarom ook erg uit naar de eerste wedstrijden, eind september zal dat voor mij beginnen. Dus dat schiet al aardig op. Komende 2 weken nog hard doortrainen. Daarna het gas er wat vanaf halen. En wedstrijdfit worden richting de eerste wedstrijden.

Groeten,

Louis Hollaar

Laat nu uw sportershart spreken en word ook supporter!

©2022 Louis Hollaar
support@louishollaar.nl
Deze site is powered by
H-int.eu

©2022 Louis Hollaar
support@louishollaar.nl

Deze site is powered by

H-int.eu